Boli și afecțiuni din specializarea Obstetrică - ginecologie

Durere cronica pelvina ( la femei )
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 5 doctori

Durerea care afecteaza una sau mai multe zone ale pelvisului si ale abdomenului inferior se numeste durere pelvina si poate varia de la usoara, neplacuta si pana la severa. Semne si simptome: - crampe menstruale - durere rectala - durere lombara joasa - sangerari vaginale puternice sau neregulate

Ecografie sacina
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de un doctor

Ectopia Cervicala
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 2 doctori

Ectopia cervicala este o afectiune care afecteaza cel mai mult adolescentele. Se refera la la existenta unui epiteliu columnar, extins de la nivelul endocolului la nivelul exocolului. In consecinta, orificiul cervical extern va fi acoperit de o secretie mucoasa usor pacificata, fara a fi considerata o secretie pucopurulenta. Odata cu maturizarea corpului, boala se retrage dar consumul de anticonceptionale favorizeaza persistenta sau reaparitia ei.

Ejacularea precoce
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 7 doctori

Ejaculare precoce sau ejacularea cu rapiditate excesiva, este recunoscuta ca fiind cea mai frecventa problema a sexualitatii masculine deoarece afecteaza milioane de barbati si este definita ca ejacularea( eliminarea lichidului spermatic) care se produce inainte de 5 minute de la inceperea contactului sexual. Un barbat din 5 are probleme de ejaculare rapida pe parcursul vietii sexuale active. Recunoasterea ejacularii precoce si tratarea ei depinde de satisfactia sexuala a ambilor parteneri.

Electrocauterizare
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Electrorezectia cu ansa diatermica (ERAD)
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Endometrioza
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 9 doctori

Endometrioza afeaza femeile in anii de fertilitate si inseamna dezvoltarea unor celule similare cu cele care formeaza interiorul uterului, dar in locatii aflate in afara uterului. Celulele endometriale sunt aceleasi celule care se desprind si sunt eliminate in fiecare luna in timpul menstruatiei. Simptome sunt durerile pelvine,durerile sau crampele din timpul actului sexual,al miscarii vezicii urinare sau al urinarii si infertilitatea. Durerile pelvine pot aparea de obicei in timpul sau cu putin inainte de menstruatie, cedand apoi dupa menstruatie.

Endometrita
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 6 doctori

Endometrita reprezinta inflamatia de origine infectioasa Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Chlamydia trachomatis, si Neisseria)a mucoasei uterine denumita si endometru. Microorganismele ajung in endometru cu ajutorul spermatozoizilor sau tampoanelor si diferitelor dispozitive intrauterine.Endometrita poate fi acuta (purulenta), subacuta sau cronica (atrofica, hipextrofica, chistica). Simptome fecvente: scurgeri cervicale purulente, mucopurulente sau seroase, dureri la nivelul abdomenului inferior, dureri lombare, dismenoree, dispareunie, si uneori chiar febra.

Fertilizarea in vitro (FIV)
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Fibrom intramural
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 6 doctori

Fibromul intramural este situat in peretele uterului si reprezinta o crestere a tesutului muscular neted uterin ce capata aspectul unor noduli, cu dimensiuni de la bobul de mazare pana la cele ale unui pepene mic, avand o culoare albicioasa sau maronie diferita de culoarea rozalie a uterului. Simptome : dereglari ale menstruatiei, sangerari abundente, spontane, cicluri menstruale neregulate si dureroase, contractii uterine urmate de dureri puternice la nivelul abdomenului inferior, asemanatoare celor din travaliu.