Boli și afecțiuni din specializarea Obstetrică - ginecologie

Abces de glanda Bartholin
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Abces tubo-ovarian
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Abruptio placentae
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 6 doctori

Abruptio placentae se refera la separarea placentei partiala sau totala din locul ei in uter inainte de nastere. Cauzele sunt variate, dar poate fi vorba de o reactie la stresul asociat sarcinei, traumatisme externe, decompresie brutala, deficit de acid folic. Poate fi chiar si o urmare a fumatului. Simptome - afectiunea actioneaza foarte rapid, de aceea capatand numele abruptio - durere abdominala violenta urmata de starea de soc - sangerare cu sange maroniu

Adenopatie axilara
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Adeziuni labiale
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 3 doctori

Adeziunile labiale sunt alipiri fibroase ale labiilor mari. Sunt datorate nivelelor mici de estrogen din perioada prepubertala si a contactului cu iritanti. Conditia este asimptomatica si in general este descoperita de parinti la fetite cand au varsta intre 3 luni si 6 ani. Adeziunile mici se pot vindeca de la sine, dupa ce fata ajunge la pubertate. Adeziunile mijlocii care acopera o parte din vagin sunt tratate cu un emolient cu vitamina D sau A alaturi de separarea gentila de doua ori pe zi pentru citeva saptamini. Adeziunile mai pronuntate se pot trata cu o crema pe baza de estrogen.

Afectiune fibrochistica a sanului
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 8 doctori

Denumita pana acum si mastita chistica, aceasta afectiune nu este o boala, ea doar de atentioneaza despre aspectul ingrosat si nodulos al sanilor.Desi nu evolueza spre cancer, poate ingreuna depistarea acestuia. Un simptom al prezentei acestor chisturi, umplute cu lichid, este faptul ca sanii pot fi sensibili si durerosi la atingere, in special inaintea menstruatiei.

Afectiune mamara
Specializarea: Obstetrică - ginecologie

Amenoree
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 2 doctori

Amenoree primara
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 8 doctori

Amenoreea primară se referă la lipsa apariției menstruației până la vârsta de 16 ani. Aceasta afectiune poate fi primul simptom al unei anomalii cromozomiale care determină nașterea unor fete fără toate organele genitale externe sau interne. Uneori,afectiunea poate fi observată la naștere, alteori, ea nu este evidentă până la pubertate, atunci când nu se dezvoltă sânii sau nu apare părul pubian.

Amenoree secundara
Specializarea: Obstetrică - ginecologie, tratată de 9 doctori

Amenoreea secundara apare atunci cand nu ai nici o menstruatie timp de 3 pana la 6 luni sau mai mult si este adesea rezultatul unei afectiuni grave. In functie de cauza amenoreei, poti sa prezinti si alte semne si simptome pe langa absenta menstruatiilor, cum ar fi curgerea sfarcurilor, dureri de cap, schimbari in vedere sau cresterea excesiva a parului pe fata si trunchi -hirsutism.