Boli și afecțiuni al căror nume începe cu litera D

Dacriocistita cronica
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Defectul septal atrial (DSA)
Specializarea: Cardiologie, tratată de 3 doctori

Defectul septal atrial (DSA) reprezinta o anomalia cardiaca care se indentifica de obicei la adulti, si mai frecvent la femei. DSA se clasifica in: a) Defectul de tip sinus venos b) Anomaliile tip ostium primum c) Ostium secundum Tratamentul se face pe cale chirurgicala, care este varianta ideala pentru copii intre 3 si 6 ani.

Defectul septal ventricular (DSV)
Specializarea: Neonatologie

Deficienta de imunoglobulina A
Specializarea: Alergologie și imunologie clinică, tratată de 4 doctori

Deficienta de imunoglobulina A este o afectiune primitiva si este cea mai comuna deficienta de anticorpi. Aceasta este asociata frecvent cu limfocite B normale in singele periferic, CD 4+ si CD8+ normale si numar de neutrofile si limfocite normal. Complicatii ale afectiunii: - reactii anafilactice severe la produsele de singe - bronsiectazie - infectii sinopulmonare recurente - diaree cronica

Deficit de atentie (ADHD)
Specializarea: Genetică medicală, tratată de 3 doctori

Deficitul de prolactina
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 6 doctori

Deficitul de prolactina ( unul dintre hormonii secretati de hipofiza anterioara cu rolul de a declansa si mentine secretia lactata) reprezinta o afectiune care se manifesta prin lipsa lactatiei, care poate fi unul dintre semnele panhipopituitarismului.

Deficitul de vasopresina
Specializarea: Endocrinologie, tratată de 7 doctori

Afectiunea care mai este numita si diabet insipid si reprezinta tranzitul prin organism al unei mari cantitati de lichide diluate poarta numele de deficit de vasopresina. Aceasta afectiune apare prima oara de obicei in copilarie sau la adultul tanar ( ~24 de ani ).

Degenerescenta corneeana
Specializarea: Oftalmologie, tratată de un doctor

Degenerescenta corticala bazala
Specializarea: Neurologie, tratată de 2 doctori

Degenerescenta corticala bazala are cauza necunoscuta inca, este o afectiune rara, uneori determinata genetic. Boala evolueaza spre o dementa lent progresiva, cu glioza severa si pierderea neuronilor de la nivelul ganglionilor bazali si neocortexului. Simptomele debuteaza la o varsta medie sau chiar tarzie, afectand functional unul sau mai multe membre.In timp produce o akinezie asimetrica, rigiditate la unul din membrele superioare, evolueaza si spre celalat membru , tremor intentional, neatentie senzoriala.

Degenerescenta maculara
Specializarea: Oftalmologie, tratată de 6 doctori

Degenerescenta maculara este o boala oftalmologica si rezulta in distrugerea vederii centrale. Aceasta se produce cand au loc leziuni la nivelul maculei, care este o zona mica din partea posterioara a globului ocular. Semne si simptome: - vederea centrala devine mai slaba, incetosata sau mai putin exacta - este nevoie de mai multa lumina la citit decat inainte - este nevoie de mai mult efort pentru a putea fi vazute fetele persoanelor