Psih. Lucretia Preda

Psihologie Galați,
C.I.P. Psih. Lucretia Preda

Psih. Lucretia Preda

Psihologie

Galați, C.I.P. Psih. Lucretia Preda

Program de lucru

Luni
  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda
    9.00-17.00

Marți
  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda
    9.00-17.00

Miercuri
  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda
    9.00-17.00

Joi
  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda
    9.00-17.00

Vineri
  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda
    9.00-17.00


Țara: Romania

Județ: Galați

Localitate: Galați

Unități medicale:

  • C.I.P. Psih. Lucretia Preda

Titulatura: psiholog

Specializare: Psihologie

Anul absolvirii: 2006

Competențe:
Ce voi face pentru tine?

Prima datorie a mea, in calitate de terapeut, este de a te asculta. De aceea, sa nu fii surprins daca, uneori, voi pastra tacerea. Cu toate acestea, voi interveni ori de cate ori va fi nevoie, iti voi adresa intrebari, voi solicita clarificari, te voi invita sa vorbesti despre aspectele istoriei tale personale sau te voi incuraja sa-ti exprimi emotiile.

Ajutorul pe care ti-l pot oferi poate fi in urmatoarele directii:

Te voi ajuta sa-ti eliberezi emotiile
Te voi ajuta sa-ti schimbi atitudinea si comportamentul
Te voi ajuta sa te intelegi mai bine

Munca asupra propriei persoane implica din partea ta suficienta motivatie si participare, fara de care noi, terapeutii, nu putem lucra. Succesul acestui demers este, de asemenea, legat si de calitatea relatiei terapeutice dar, mai ales, de intelegerea faptului ca schimbarile importante se produc in timp, constant, cu pasi mici si siguri.

Vindecare prin cuvant?

Fiecare dintre noi poate observa, in orice moment, fantastica putere emotionala pe care o poate poseda cuvintele. In cateva secunde, simple cuvinte rostite sau auzite pot declansa in noi emotii atat de puternice, de la entuziasm la manie, de la disperare la usurare. Tocmai aceasta putere a cuvintelor reprezinta instrumentul de lucru al terapeutului.



Cuvantul da forma tuturor ideilor si emotiilor noastre si, tot prin cuvant, avem puterea de a actiona asupra lor. Pentru aceasta, avem nevoie de un interlocutor pentru ca un dialog implica doua persoane. Psihoterapeutul este un interlocutor instruit, calificat, care poate actiona in interiorul mintii la fel cum un medic poate actiona in interiorul corpului nostru.



In plus, terapeutul nu este implicat in viata noastra de zi cu zi, iar aceasta neutralitate ofera garantia obiectivitatii sale in practica terapeutica.



De ce sa te adresezi?

Atunci cand ne confruntam cu dificultati psihologice, reactia fireasca a fiecaruia dintre noi este de a vorbi cu cei din jurul nostru si, intr-adevar, acest lucru poate fi de mare ajutor. Pe de alta parte, exista riscul ca, expunandu-ne slabiciunile, sa provocam alte destabilizari cum ar fi, de exemplu, pierderea respectului celorlalti, fapt care poate pune in pericol echilibrul personal.



De asemenea, se intampla, in mod frecvent, ca emotiile foarte dureroase sa fie suprimate, reprimate, “ingropate” adanc in noi, devenind toxice odata cu trecerea anilor. Astfel, interviurile pe parcursul sedintelor de terapie nu seamana, nici pe departe, cu cele dintr-o conversatie obisnuita, tocmai pentru faptul ca acestea se refera, in principal, la subiecte dificile sau imposibil de abordat in afara cabinetului de psihoterapie.



Terapeutul este pregatit, prin formarea sa profesionala, sa asculte fiecare cuvant, chiar si pe cele mai deranjante. Este important si necesar ca relatia cu terapeutul sa fie exclusiv profesionala si toate discutiile sa nu depaseasca spatiul cabinetului. Misiunea terapeutului este a a lucra cu “materialul” pe care il aduce pacientul in terapie (cuvantul) pentru a-l ajuta sa elibereze emotiile negative, nocive, si sa descopere, dincolo de semnificatiile dificultatilor cu care se confrunta, si solutiile la acestea.

Cursuri de dezvoltare profesională

Perioada 01.02.2009 - 01.11.2011

  • Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana Str. Zugravi nr. 21, Bl. V1-3, Sc. C, ap.2

Formare profesionala complementara

Perioada 01.10.2002 - 15.06.2006

Specializarea: Psihologie

Alți doctori cu specializarea Psihologie

Psih. principal-Psih Magda Calin Galați, C.I.P. Psih. Calin Magda
Psih Nicoleta Purice Galați, C.I.P. Psih. Nicoleta Purice
Psih. Irina Petrea Galați, C.I.P. Psih. Irina Petrea
Psih. Isac Anca Andreea Gănești, Unitatea Medico-Sociala Ganesti
Psih. Violeta Nicoleta Simion Galați, C.I.P. Psih. Simion Violeta Nicoleta
Psih. Mirela-Silvia Stamate Galați, Centrul Multifunctional de Servicii Sociale Galati