Dr. Mihaela Adela Vintan este medic primar specializat în neurologie pediatrică, activând în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Cu o vastă experiență clinică și academică, Dr. Vintan își desfășoară activitatea atât în sfera îngrijirii pacienților pediatrici cu afecțiuni neurologice, cât și în educația medicală, având și rolul de asistent universitar.
Pregătirea sa academică a început la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, unde a absolvit Facultatea de Medicină în anul 1995. În urma rezidențiatului, a obținut specializarea în neurologie pediatrică, un domeniu complex ce necesită o abordare multidisciplinară și o înțelegere profundă a dezvoltării neurologice la copii.
Pe parcursul formării, a urmat cursuri de perfecționare și specializări în domeniul epileptologiei, bolilor neuromusculare și tulburărilor de dezvoltare neurologică la copii.
Dr. Mihaela Adela Vintan își desfășoară activitatea medicală în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unde oferă consultații și îngrijiri specializate pentru copii cu afecțiuni neurologice.
În paralel, susține activități academice și de cercetare în domeniul neurologiei pediatrice.
Dr. Vintan oferă o gamă variată de servicii în neurologia pediatrică, printre care:
Abordarea sa este una personalizată, bazată pe colaborarea interdisciplinară cu specialiști din domenii conexe, precum pediatria, psihiatria infantilă și medicina de recuperare.
În cadrul clinicii, Dr. Vintan efectuează și coordonează investigații și proceduri specifice neurologiei pediatrice, cum ar fi:
Pe lângă activitatea clinică, Dr. Vintan are o expertiză semnificativă în cercetarea bolilor neuromusculare, contribuind la studii privind distrofia musculară Duchenne și alte afecțiuni neurodegenerative rare.
Dr. Mihaela Adela Vintan a participat la numeroase proiecte de cercetare medicală și a publicat lucrări științifice în domeniul neurologiei pediatrice. Implicarea sa academică include predarea cursurilor de specialitate pentru studenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
Prin activitatea sa, Dr. Vintan contribuie la progresul medical în domeniul neurologiei pediatrice, oferind îngrijire de specialitate pacienților și participând activ la dezvoltarea noilor generații de specialiști.
Referințe
Boala/Afectiunea tratată: Scleroza multipla
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 8
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 1-2 ore
Inainte de a fi medic este un om deosebit,care intreaga viata si-a dedicat-o acestei meserii.Ii multumim ca este alaturi de noi si ca datorita dansei am descoperit boala care alti vreo 10 medici nu au reusit sa o descopere.Suntem f multumiti si faptul ca e atat de implicata si e alaturi de noi oricand si la orice ora ,ne da si noua curaj sa facem fata acestei boli grele cu brio.Ii multumim bunului Dzeu ca am reusit sa fim pacientii dansei de vreo 3 ani si ca ne-a scos-o in cale…fara dansa astazi nu stiu unde am fi fost…Vreau sa spun ca nici medici cu renume din Bucuresti sau alte localitati din tara unde am mai fost nu au facut ce a reusit dansa.O recomand cu incredere,pt toti copilasii cu probleme neurologice ,nu exista medic mai bun decat dansa!
Boala/Afectiunea tratată: Epilepsie
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 2 ani
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: O ora
Domnișoara doctor, este în primul rând un om deosebit căruia îi sunt recunoscătoare. Foarte atentă cu copiii și nu numai. De fiecare dată când mergem la control este foarte amabilă și atentă la detalii. Rar întâlnești un medic atât de bun în România. Tot respectul. Mulțumim din suflet că existați.
Boala/Afectiunea tratată: Copil cu probleme neurologice
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 3 ani
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: La privat nu am asteptat deloc, la stat am stat si 4,5 ore chiar si o zi de dimineata pana seara pentru ca foarte multi pacienti vin la dansa, iar dansa nu pleaca de la lucru chiar daca aceasta inseamna sa stea pana la oele 18, 19 seara.
Un asemnea medic pediatru o sa gasim foarte rar. Vreau sa va spun ca la spitlal, programarile sunt deja facute pentru urmatoarele 4,5,6 luni (la fel si la privat).
La spitalul de stat de fiecare data ne-a primit, chiar daca am asteptat pana la orele 17, 18 seara. Ultima data am iesit din cabinet la orele ~ 18:30, find ultimi care ne-a servit (cei cu programare au avut prioritate. Dar noua pentru ca n-i s-a terminat tratamentul a trebuit sa asteptam sa ne de-a reteta etc.
Chiar si la 18:30 a mai avut puterea sa zambeasca si sa vorbeasca frumos cu copii si cu noi. Nu stiu cati medici din romania stau 3,4 ore peste program sa consulte pe toata lumea, dar sigur nu sunt prea multi. Din pacate la stat, doamna care face programarile si multi alti din spitalul respectiv se comporta ca niste zei, lucran pe postul respectiv probabil de 15-25 ani, inteleg ca asteapta iesirea la pensie, dar ar trebuie sa-si mai ajusteze atitudinea.
Este singurul medic la care simt ca merita o “marire” de salar, dar niciodata nu am avut puterea curajul sa-i dau spaga (considerand ca este sub demnitatea dumneaei), dar as dorii sa se poata face donatii sau sa i se sponsorizeze participarile la conferinte, pentru ca cunostiintele respective sunt sigur ca o sa le foloseasca cand ne trateaza copii.
Majoritatea oamenilor au o admiratie deosebita fata de dansa, in acelasi timp observa ca isi dedica viata pur si simplu pentru meseria respectiva.
Boala/Afectiunea tratată: Hemipareza stanga frusta
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 16 ani
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 15 minute
nu am nici o experienta medicala, dar m-a ajutat foarte mult.
Boala/Afectiunea tratată: torticolis paroxistic benign
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 5 ani
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 20 min
A fost un noroc ca am ajuns in Cluj la doamna doctor,care dupa un control neurologic asa cum nu am vazut in Brasov si-a dat seama ca fetita mea avea pus un diagnostic gresit.Pe aceasta cale tin sa-i multumes, si indemn toti parintii care au copii cu probleme neurologice, sa apeleze cu incredere la ea.