Dr. Marilena Costache

Neurologie

  • 3.92/5 (3 păreri și recenzii)


Dr. Marilena Costache este medic primar neurolog, activând în Ploiești în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu. Cu o experiență vastă în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor neurologice, își desfășoară activitatea atât în spital, cât și în ambulatoriul “Buna Vestire”. De asemenea, colaborează cu clinici private pentru a oferi consultații specializate pacienților cu afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic.

 

 

Formarea profesională

Dr. Costache a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ medical din România. După finalizarea studiilor, a urmat programul de rezidențiat în neurologie, specializându-se în diagnosticarea și managementul bolilor neurologice. Pe parcursul pregătirii sale, a participat la cursuri de perfecționare și conferințe de specialitate, acumulând experiență practică și teoretică în domeniul neurologiei clinice.

 

 

Experiența profesională

Dr. Marilena Costache își desfășoară activitatea principală în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu din Ploiești, în secția de neurologie. Pe lângă activitatea din spital, oferă consultații în Ambulatoriul “Buna Vestire”.

În paralel, colaborează cu clinica MC Gral din Ploiești, unde pacienții pot beneficia de consultații neurologice într-un mediu modern, cu echipamente de diagnostic de ultimă generație.

 

 

Serviciile medicale oferite

Dr. Costache oferă o gamă extinsă de servicii medicale în domeniul neurologiei, adresându-se pacienților cu afecțiuni neurologice acute și cronice. Printre serviciile disponibile se numără:

  • Consultații de neurologie generală pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos
  • Managementul tulburărilor de mișcare, inclusiv boala Parkinson
  • Evaluarea și tratarea durerilor de cap, inclusiv migrene și cefalee de tensiune
  • Diagnosticul și tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) și al complicațiilor post-AVC
  • Monitorizarea pacienților cu scleroză multiplă
  • Evaluarea și tratamentul neuropatiilor periferice și radiculopatiilor
  • Managementul epilepsiei și tulburărilor convulsive.

 

 

Proceduri și expertiză

În cadrul consultațiilor sale, Dr. Costache utilizează metode moderne de diagnostic și tratament, având competențe în realizarea și interpretarea unor investigații neurologice avansate, precum:

  • Electroencefalograma (EEG) – utilizată pentru evaluarea activității electrice cerebrale, în special în cazurile de epilepsie și alte tulburări neurologice
  • Electromiografia (EMG) – o investigație esențială pentru diagnosticarea neuropatiilor periferice și a afecțiunilor neuromusculare
  • Potențiale evocate – folosite pentru investigarea căilor nervoase responsabile de funcțiile senzoriale și motorii
  • Puncția lombară – necesară pentru diagnosticarea unor afecțiuni inflamatorii sau infecțioase ale sistemului nervos central.

 

 

Realizări și contribuții

Dr. Marilena Costache participă activ la evenimente științifice și conferințe medicale, menținându-se la curent cu cele mai recente inovații în neurologie. A fost implicată în studii clinice și proiecte de cercetare axate pe îmbunătățirea strategiilor de diagnostic și tratament pentru afecțiuni precum accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă și boala Parkinson. De asemenea, a contribuit la articole și publicații de specialitate, având un interes deosebit pentru terapiile moderne în neurologie.

Dedicarea sa pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților și aplicarea celor mai noi tehnologii și metode terapeutice o recomandă drept un specialist de încredere în domeniul neurologiei.

 

Referințe

Gral Medical


Reputație

Accesibilitate93.33%
Comunicare73.33%
Acuratețe73.33%
Recomandare73.33%

Recenzii și păreri ale pacienților

Accesibilitate100%
Comunicare100%
Acuratețe80%
Recomandare100%
ANDRONE
01.06.2020

Boala/Afectiunea tratată: AVC_ischemic

Vârsta la care a avut loc tratamentul: 80

Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 6 ore

 

Buna ziua,
Problema in Sp.Judetean Urgente nu este d-na doctor Costache , ci timpul de a ajunge in cabinetul d-nei Doctor!Din nefericire a trebuit sa trec prin chinul asteptarii la sectia urgente a spitalui judetean Ploiesti de 3 ori si de fiecare data timpul de asteptare a fost de cel putin 6 ore.Ambulanta a venit de fiecare data in cca 15 minute, insa timpul de investigatii si punerea unui diagnostic este dus la extrem cateodata!ideea este ca de fiecare data odata ajunsa in cabinetul doamnei doctor si internata in sectia dumneaei pentru profesionalism nu pot decat sa-i acord nota 10!Este comunicativa, iti da toate informatiile dorite daca le soliciti,sectia neurologie este super si personalul se ocupa de fiecare pacient in parte.Este adevarat ca dupa 6-7 ore de asteptare apartinatorul sa nu fie tocmai multumit de raspunsul d-nei doctor.Devii irascibil, pui intrebari sarcastice…si de multe ori t-i se raspunde la fel!

Accesibilitate80%
Comunicare40%
Acuratețe40%
Recomandare20%
Sirbu
28.07.2018

Boala/Afectiunea tratată: investigatie urgenta

Vârsta la care a avut loc tratamentul: 82

Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: nesemnificativ

 

Am fost aseara la sp de urgenta Ploiesti cu mama, in urma unor dureri puternice de cap combinate cu stari de voma, fapt care a facut sa chemam salvarea. Medicul de garda de la urgente a dispus efectuarea unor investigatii specifice, corespunzatoare starii medicale. Printre altele a fost si un control neurologic si astfel, dupa aproximativ 5 ore (!) de cand am sosit cu ambulanta la spital, am intrat in cabinetul doamnei doctor Costache. Care a venit cu asistenta, discutand ceva particular, discutie care a mai continuat pentru inca 2-3 minute in cabinet, cu pacienta de fata. Dupa cateva intrebari gen “ce va doare”, “cum va simtiti acum”, a venit intrebarea “si de ce ati venit la mine ? cu ce va pot ajuta eu ?”. Oare doamna doctor, la varsta inaintata si experienta care o are, nu stie ca un pacient care este adus la cabinetul ei, este pentru ca medical de garda a prescris acel control ? Si nu este neaparat dorinta sau sugestia pacientului ???? Dupa un dialog si consult specific, o prima concluzie a doamnei doctor a fost ca mama a venit la urgente ca sa se investigheze, nu neaparat ca ar fi fost intr-o stare medicala care sa necesite venirea la urgenta. I-am explicat doamnei doctor ca am chemat salvarea in momentul in care starea mamei s-a agravat si a inceput sa intre in fibrilatie. Iar motivul pentru care la momentul consultului starea era mai buna, s-a datorat calmantului facut de catre personalul de pe salvare. Ma rog, a prescris o analiza tomografica la creier, ne-am intors cu rezultatul si doamna doctor a pus diagnosticul si a prescris un tratament medicamentos. Pe foaia de urgenta au fost trecute medicamentele, fara sa ne fi comunicat in clar acestea sau modul de administrare; de fapt a baiguit ceva atunci cand le scria, dar foarte incet, mai mult pentru sine. Am incheiat vizita la urgente pe la 1 noaptea (ajunsi cu ambulanta la ora 16:30!) si am plecat spre farmacie sa cumparam medicamentele. Aici alta supriza, farmacista nu a reusit sa inteleaga doua din cele patru medicamente prescrise, chiar daca diagnosticul se intelegea. E clar ca scrisul doamei doctor a fost la un asa nivel, incat a facut imposibila procurarea medicamentelor, iar farmacista nu a vrut sa riste si sa mearga pe banuieli. Concluzie, o impresie deplorabila legat de serviciile medicale si ATITUDINEA doamnei doctor. Convorbiri personale de fata cu pacientul, insinuari nepotrivite ca am venit la cabinetul dansei fara un motiv real (cum ca de fapt mama ar fi dorit sa se investigheze, nu ca s-ar fi simtit foarte rau. Ca s-o citez pe doamna doctor la finalul consultului “ati dorit sa va investigate, v-ati investigat” !!!), scris ilizibil care a facut imposibila procurarea tratamentului si necunoastrea protocolului pacientilor care ajung la cabinetul dansei venind de la medical de garda de la urgenta.

Accesibilitate100%
Comunicare80%
Acuratețe100%
Recomandare100%
BOTNARENCO
11.03.2015

Boala/Afectiunea tratată: accident cerebar vascular

Vârsta la care a avut loc tratamentul: 72

Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 1h

 

Un medic dedicat profesiei. Face cinste corpului medicat si experienta si profesionalismul isi pun amprenta pe actul medical. Cu stima Mihai Botnarenco


Alți doctori cu specializarea Neurologie