Dr. Mihail Dan Cobzeanu este o personalitate marcantă în domeniul otorinolaringologiei, cu o carieră academică și medicală remarcabilă. Născut la 24 decembrie 1955 în Iași, România, și-a dedicat viața profesională studiului și practicii în specialitatea ORL.
Dr. Cobzeanu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, unde a obținut titlul de Doctor în Științe Medicale în 1995, cu teza intitulată “Aportul laringectomiilor parțiale verticale în tratamentul complex al neoplasmului glotic”. A devenit medic specialist în chirurgie generală în 1991 și medic primar ORL în 1998. De-a lungul carierei, a urmat numeroase cursuri de perfecționare și a participat la conferințe naționale și internaționale, menținându-se la curent cu evoluțiile din domeniul său de expertiză.
În cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, dr. Cobzeanu a parcurs toate treptele academice, de la asistent universitar (1991-1999), șef de lucrări (1999-2004), conferențiar (2004-2014) până la profesor universitar din 2014. În prezent, este șeful Disciplinei ORL la aceeași universitate. Pe plan clinic, a ocupat funcția de șef al Clinicii ORL la Spitalul Clinic Universitar “Sf. Spiridon” din Iași în perioadele noiembrie 2011 – iunie 2016 și mai 2018 – prezent. În aceste roluri, a coordonat activitatea medicală și academică, contribuind semnificativ la dezvoltarea serviciilor ORL și la formarea noilor generații de medici.
Dr. Cobzeanu oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniul otorinolaringologiei, incluzând:
Cu o vastă experiență în chirurgia ORL, dr. Cobzeanu este specializat în:
Dr. Cobzeanu are o activitate științifică prodigioasă, cu peste 150 de lucrări științifice publicate, dintre care 45 în extenso. A elaborat 7 manuale și monografii, inclusiv “Cancerul de laringe” (1999) și “Patologie tumorală laringiană” (2006). De asemenea, a contribuit la capitole în tratate de specialitate și a coordonat lucrări colective, precum “Compendiu de Patologie Oto-Rino-Laringologică și Chirurgie Cervico-Facială” (2009).
Este membru activ în consiliile facultății și departamentului de chirurgie, având un rol esențial în dezvoltarea curriculumului și în coordonarea activităților academice. În plus, a fost conducător de doctorat din 2014, mentorând numeroși doctoranzi în cercetări avansate.
Referințe
Boala/Afectiunea tratată: traumatism
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 28
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 30 min
Experienta mea cu domnul Profesor Dr. Cobzeanul a fost una..sa spun cel putin dezamagitoare. Am ajuns la sectia ORL cu un traumatism in zona cervicala si deoarece am cerut internare dupa ce initial ma decisesem sa nu o fac, la indrumarea dumnealui, am fost facut in mod indirect ' Idiot' si 'Sa ceara ca nu l tin la mine acasa' Dumnealui vorbind cu asistenta. Este un om condus de exces de zel, a prezentat lipsa totala de profesionalism si nu am vazut empatia specifica doctorilor. Domnul Profesor deasemenea a facut atunci si o usoara confuzie intre iritatie de la barbierit inainte de traumatism si echimozele cu hematoame de pe versant, apoi in biletul de externare scriind asta si astfel anulandu mi in mare raportul medico legal ( pe calea asta tin sa va multumesc foarte mult domnule Profesor, a-ti fost de un real ajutor nu mie dar cuiva a-ti fost) . Din pct de vedere subiectiv il respect doar ca pe un medic care poate a salvat mai multi oameni decat a bagat in groapa. Nu as dorii sa mai fiu examinat de dumnealui vreodata si nu as accepta vre-un tratament parafat de dumnealui. Personal am o parere foarte foarte proasta, simbolizeaza tot ce merge prost in sistemul sanitar din Romania.