Dr. Cosmina Angelica Vlăduț este un medic specialist în gastroenterologie, recunoscută pentru activitatea sa în cadrul unor instituții medicale de prestigiu din București. Cu o carieră dedicată diagnosticării și tratamentului afecțiunilor tractului digestiv, Dr. Vlăduț și-a construit o reputație solidă în domeniul gastroenterologiei.
Formarea profesională
Dr. Vlăduț a absolvit Facultatea de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova în anul 2003, obținând diploma de licență cu lucrarea intitulată “Complicațiile anginei pectorale instabile”.
Experiența profesională
După finalizarea studiilor, Dr. Vlăduț și-a început cariera medicală ca medic stagiar la Spitalul Colțea din București, în secția de Medicină Internă, în anul 2004. Ulterior, a ocupat poziția de medic rezident în gastroenterologie la Spitalul Clinic de Urgență București, în perioada 2005-2009. În această perioadă, a efectuat un stagiu de pregătire la Spitalul Antoine Béclère din Paris, în serviciul de Gastroenterologie condus de Prof. S. Naveau.
Din anul 2009, Dr. Vlăduț a colaborat cu diverse instituții medicale private din București, printre care Clinica Sanador Victoriei și Clinica DeltaProMedical. De asemenea, a continuat să activeze în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, în secția de Gastroenterologie, ocupând poziția de medic specialist și participând la gărzi.
Serviciile medicale oferite
În cadrul activității sale, Dr. Vlăduț oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniul gastroenterologiei. Printre acestea se numără consultațiile de specialitate, endoscopia digestivă diagnostică și terapeutică, precum și ecografia abdominală. De asemenea, efectuează proceduri precum colonoscopia, esofagogastroduodenoscopia și polipectomia.
Proceduri și expertiză
Dr. Vlăduț deține competențe avansate în endoscopia digestivă, atât diagnostică, cât și terapeutică. A urmat cursuri de specializare în acest domeniu, inclusiv cursuri de endoscopie digestivă terapeutică și diagnostică la Spitalul Fundeni din București. De asemenea, a participat la cursuri de ecografie abdominală și de urgențe medicale.
Realizări și contribuții
Pe parcursul carierei sale, Dr. Vlăduț a fost implicată în activități de cercetare, participând ca și co-investigator în studii clinice precum Millenium Gemini MLN0002 C13006/C13007 și SAG-37/DIV. A contribuit la elaborarea capitolului “Boli Inflamatorii Intestinale” în “Compendiu de gastroenterologie” sub redacția Dr. G. Constantinescu, publicat de Editura Niculescu în 2009. De asemenea, este coautor la lucrări precum “Hepatopatia congestivă” și “Lactuloza în encefalopatia hepatică”, incluse în volumul “Actualități în patologia ficatului”, sub redacția Prof. M. Beuran și Prof. M. Grigorescu.
Referințe
Boala/Afectiunea tratată: colonoscopie
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 48
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 1/2 h
Am facut o colonoscopie la inceputul anului 2024, totul a decurs foarte bine, atat locatia cat si personalul au fost foarte ok. Recomand.
Boala/Afectiunea tratată: Hernie hiatala
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 62
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 5 min
Multă răbdare, blanda atenție și incurajare
Boala/Afectiunea tratată: Polipi colon
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 59
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 15 min
Foarte buna amabilă voce si suflet cald
Boala/Afectiunea tratată: colonoscopie
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 31
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: —
Buna ziua,
Astazi am facut prima colonoscopie din viata, cu dr C. Vladut. Investigatia in sine nu mi s-a parut deloc o experienta neplacuta. Nimic rusinos, injositor pentru pacient, asa cum am vazut ca scria pe unele site-uri medicale. Dupa ce am trecut pe la receptie, asistenta m-a invitat intr-un fel de vestiar unde mi-a cerut sa ma dezbrac de toate hainele in afara de sutien si sa imbrac o camasa de unica folosinta cu deschizatura in fata. Am primit si niste botosi de unica folosinta. Apoi m-au invidat sa ma asez cu fata in sus pe un pat si au pus un prosop lat peste abdomen si zona pubiana. Mi-au administrat venos Dromicum 9 mg iv c9, Atropina 1/2 fiola. Am ramas intr-o stare de semi adormire/visare, constienta. Medicul mi-a cerut sa ma intorc pe partea stanga cu genunchii stransi la piept….Apoi…nimic dureros-am simtit doar ceva intrand usor prin anus si rect si putin mai sus. Apoi nu mai stiu ce s-a intamplat, desi nu am dormit…eram intr-o stare de visare. M-am ridicat singura din pat si am mers sa ma imbrac(nu imi amintesc toate operatiunile cu imbracatul, desi am fost singura in vestiar…. am iesit avand toate hainele pe mine).
Prin urmare as repeta investigatia in fiecare zi. Partea putin neplacuta este pregatirea prealabila cu Fortrans si bautul a 4 plicuri . Gustul devine greu de suportat dupa primii 2 l. Dupa investigatie aveam abdomenul umflat din cauza aerului introdus in timpul investigatiei si o senzatie falsa de a merge la toaleta(doar pt a scoate aerul afara). Aceasta senzatie a disparut dupa ce am fost de 2 ori la toaleta.
Am plecat din clinica, dupa jum de ora de la incheirea procedurii, singura, pe picioarele mele. Senzatia de adormire/visare a disparut total dupa o ora(dar am baut si cafea). Investigatia a fost realizata de dr Cosmina Vladut, la Sanador. Sper ca postarea mea sa le fie de folos tuturor celor carora le e frica de aceasta investigatie.