Dr. Amalia Ene este un medic primar în neurologie, recunoscută pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul medical din București. Cu o carieră dedicată îngrijirii pacienților și cercetării științifice, Dr. Ene activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, în Secția Clinică Neurologie II.
Formarea profesională
Dr. Amalia Ene a urmat cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, unde a obținut diploma de medic.
Ulterior, și-a continuat pregătirea în domeniul neurologiei, dobândind titlul de medic specialist și, ulterior, pe cel de medic primar.
Experiența profesională
În prezent, Dr. Ene își desfășoară activitatea la Spitalul Universitar de Urgență București, în cadrul Secției Clinice Neurologie II.
De asemenea, colaborează cu Centrul Medical Hiperdia București.
Serviciile medicale oferite
Dr. Amalia Ene oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniul neurologiei, incluzând:
Consulturi de specialitate pentru diagnosticarea și managementul afecțiunilor neurologice;
Evaluarea și tratamentul bolilor neurodegenerative, precum boala Parkinson;
Monitorizarea și ajustarea terapiei pentru pacienții cu tulburări de mișcare;
Consiliere privind prevenția și managementul accidentelor vasculare cerebrale.
Proceduri și expertiză
Dr. Ene are o expertiză deosebită în gestionarea cazurilor avansate de boală Parkinson, utilizând terapii avansate precum infuzia intestinală continuă de levodopa-carbidopa-entacaponă (LECIG).
Un studiu multicentric realizat în România, la care Dr. Ene a contribuit, a evidențiat eficacitatea și tolerabilitatea acestei terapii în practica clinică.
Realizări și contribuții
De-a lungul carierei, Dr. Amalia Ene a publicat numeroase lucrări științifice în reviste de specialitate, abordând subiecte precum:
Sindromul opsoclonus-mioclonus asociat cu infecția cu virusul West Nile;
Rolul vitaminei D și al rezistenței la insulină în boala Parkinson;
Efectele pe termen lung ale terapiei cu gel intestinal de levodopa-carbidopa în boala Parkinson avansată.
Aceste contribuții reflectă angajamentul său continuu în avansarea cunoștințelor medicale și îmbunătățirea îngrijirii pacienților.
Referințe
Boala/Afectiunea tratată: PARKINSON
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 55
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Un pic mai mult dar nu din cauza d–ne doctor
D-na doctor Analiza Ene am avut norocul sa -mi fie recomandat de o d-na asistenta la Spitalul Universitar.Un medic foarte calm, înțelegătoare ,preocupat de Pacient. Mi-a făcut o internare de 2 saptamani si mi-a dozat tratamentul.
Boala/Afectiunea tratată: parkinson
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 60
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 20 min
Dr Amalia Ene este nu numai competenta , dar si empatica, atenta la nevoile pacientului, un doctor de exceptie, recomand cu caldura.
Constantin Popa
Boala/Afectiunea tratată: AVC
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 75
Un exemplu de profesionalism, o persoană empatică, orientată exclusiv către binele și sprijinul pacientului. Împreună cu colegii celorlalte specialități ai SUB reușește minuni.
Boala/Afectiunea tratată: Parkinson
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 75
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: 15 minute
Profesionalism si empatie fata de pacient. Nu se grabeste si acorda o atentie deosebita fiecarui detaliu. Un medic in adevaratul sens al cuvantului.
Buna ziua! Unde o pot găsi pe Dna doctor? I a fost recomandata tatălui meu care suferă de Parkinson și as dori sa i fac o programare la dansa. Va rog sa ma ajutat-o cu un contact. Mulțumesc
Boala/Afectiunea tratată: Investigatie EMG
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 58
Un medic de exceptie, atenta, comunicativa, cu foarte multa grija fata de pacient. Multumesc mult!
Boala/Afectiunea tratată: Epilepsie
Vârsta la care a avut loc tratamentul: 31
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: Moderat
Mi-a fost recomandată de cineva din Tg.Jiu,după o experiență nereușită cu medicii de aici . De 9 ani ,după întâlnirea cu doamna dr. Ene ,băiatul nu a mai făcut nici-o criză !
Boala/Afectiunea tratată: PARKINSON
Vârsta la care a avut loc tratamentul: de la ~59 ani la 66
Timpul de așteptare la intrarea în cabinet: relativ lunga dar asta din cauza solicitarii la care este supusa de catre multii pacienti si pe cre ii trateaza cu aceeasi condescendenta si care nu si a uitat juramintul l;ui HIPOCRATEfacut
Justific calificativul de Medic si om de exceptie deoarece il merita cu prisosinta.Am fost recomandata de o cunostiinta dupa o experienta neplacuta de tratamentul la care am fost supusa de Dr Lugoji care professional nu-I contest experienta dar partea umana lasa de dorit. ultima faza cae m-a facutsa pleca fost cind mi- a spus sa-l astept pt. consultative la un cabint si dumnealui s-a dus sa se culce intrf-un alt cabinet Din momentul cind am fost luata sub observatie de Dr Ene m-a internat si mi-a stabili ce mai buna schema de tratament in urma careia nu am mai avut distoni asa de lungi si dureroase'In toti acesti ani de cel putin 2 ori pe an ne vedeam pt evaluare I stabilire tratament si acte pt .prelungire retete.Nu primea nimic in afara de o floare In anul acesta 2015 sub indrummarea si sfatului dat de dinsa am trecut la o noua procedura de tratament si anume montarea unei pompe care sa ma ajute sa se eficientizeze in continuare trtamentul pt . boala de care sufeream. Pe tot parcursul ,operatiei si dupa ( au aparut si ceva complicatii respective o trombo flebita) am fost monitorizata cu multa rabdare trtata. Multumesc ca existati si sa face-ti multi bine asa cum am vazut cit am stat in spital.Vezi Ioana Moldovan de 34 de ani din Cluji de 8 ani negasindu-i diagnosticul prin alte spitale
O alta tinara de 18 ani din Tirgoviste care s-a facut bine si pot da nenumarate exeemple.Ma numesc Manolache Mariana din Bucuresti 722232426