Consilierea este o activitate psihologica profesionista ce are la baza relatia de ajutor in situatiile de criza, de impas, de dificultate in adaptare relationare, integrare sociala etc. Este iminenta atunci cand capacitatea de a infrunta provocarile vietii sau problemele curesnte, este blocata.
Oameni de diverse varste, profesii, cultui, ideologii, etnii, religii travereseaza perioade de risc adaptativ, incurajate de stresul cotidian in crestere. Indiferent de diferentele ce pot tine de performantele profesionale, capacitatile intelectuale, resursele material, educatie, fiecare individ are nevoie de ajutor pentru a depasii obstacolele survenite in dezvoltarea personala, relatia cu ceilalti, depasirea traumelor, etc.
Consilierea psihologica acopera o larga paleta de problematici specifice , educationale, de reabilitare, recuperare si integrare sociala, suport emotional, adaptare si integrare comunitara.
Scopul consilierii psihologice este acela de a sprijini dezvoltarea strategiilor de coping, activarea resurselor blocate, complementare sau compensatorii, astfel incat individual sau grupul sa gaseasca propriile solutii, bazandu-se pe propriul potential.
Consilierea psihologica nu este o \”stafuire expertala\” ci este un proces de explorare impreuna a elementelor cheie, care blocheaza sau deblocheaza solutiile unei probleme.
Specifi activitatii de consiliere este focalizarea si clarificarea impactului unei probleme sau context de viata traumatizant aupra clientului. Astfel, se urmareste constientizarea adecvata si complete a propriilor nevoi, asteptari, posibilitati de a face fata , a rezolva si a depasii problemele.
Pentru intrebari suplimentare si programari:
0766631839
Emilia Popa