Atacul de Panica- simptome si tratament

Psihologie

Pentru ca, atacul de panica este frecvent intalnit in ultimul timp , mai aduc la cunostinta dumneavoastra inca cateva informatii necesare in ceea ce priveste recunoasterea acestuia si urmarii tratamentului adecvat.

Stresul si anxietatea reprezinta un teren propice pentru nasterea unui atac de panica, iar in prezent este evident ca stresul abunda in vietile noastre.

Pe scurt, simptomele unui atac de panica sunt:
-frica foarte mare,
-tremuraturi,
-ameteala,
-presiune in cap,
-tulburari de vedere,
– tiuit in urechi,
-intepaturi musculare,
-amorteli si furnicaturi,
-senzatii de sufocare si nod in gat,
– confuzie,
-senzatia de cald sau frig.

Cand o persoana experimenteaza o stare de rau care sa contina cateva sau chiar toate dintre simptomele de mai sus, este firesc sa se prezinte la un medic. Cei mai multi oameni ajung la un medic de familie si fac foarte bine. Medicul ii asculta si le recomanda sa faca niste analize de baza. De cele mai multe ori, analizele ies foarte bine, sau daca ceva este in neregula, tot nu se justifica toate simptomele..

In astfel de situatii este recoamandat ca persoana respectiva sa apeleze la sedintele de psihoterapie cognitv-comportamentala. Cu ajutorul acestora, isi va intelege si cunoaste starile si simptomele, va invata sa le controleze si sa le depaseasca pana la vindecare.

Medicatia psihiatrica il poate linisti, insa de cele mai multe ori simptomele reapar dupa ce tratamentul se incheie. Din acest motiv este foarte importanta psihoterapia., iar psihotearpie cognitiv- comportamentala este printre cele mai eficiente forme de psihoterapie in tratarea atacului de panica.

In principiu, de atacul de panica se scapa destul de usor si repede, insa mai multa munca necesita videcarea de anxietate.
Important este ca aceste probleme se pot vindeca prin psihoterapie cognitiv-comportamentala!

Succes!

Psihoterapeut Adina Demian
0735 884 103
adina.demian@psihosolutii.ro
www.psihosolutii.ro
www.adinademian.ro